Siirry suoraan sisältöön

Perehdytys on tärkeää varsinkin etätyössä – Laura Kortelainen

Äänekosken kaupungilla jokin aika sitten työnsä aloittanut Laura Kortelainen on sopeutunut etätyöhön työsuhteen alusta asti.

-Aloitin työt Äänekosken kaupungilla Matkailuelinkeinon muutostarpeet ja digitaalinen saavutettavuus -hankkeessa kun koronarajoitukset olivat pahimmillaan.  Minulla ei ole missään vaiheessa ollut omaa työhuonetta kaupungintalolla, vaan olen työskennellyt pääosin täältä ÄäneHubilta käsin.

Monipaikkaisuus ei ole Lauralle kuitenkaan uutta; aiemmissa työtehtävissä mm. matkaoppaana on saanut tottua siihen, että työpaikka vaihtuu eikä kiinteää työpistettä ole. Matkaoppaan työssä oli omat hyvät puolensa:

-Silloin tuli liikuttua paljon enemmän kuin nyt, Laura toteaa.

Pitäisi muistaa jumpata.

ÄäneHubilla on Lauran mielestä hyvää verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi juuri se, että työergonomia on paljon parempi kuin kotona. Myös keskeytyksettömään työhön ja etäpalavereiden pitämiseen on hubilla paremmat olosuhteet kuin kotona tai toimistolla.

Etätyön parhaita puolia ovat Lauran mukaan joustavuus ja vaihtelevuus, ja se, että työ on helppo sovittaa yhteen muun elämän kanssa.

Vaikka etätyössä on paljon hyvää, myös kehittämisen varaa olisi. Etätyön pelisäännöt ja ohjeistukset, esimiehen tavoitettavuus, yhteydenpito oman tiimin kanssa ja työsuhteiden alussa myös perehdytys ja uusiin ihmisiin tutustuminen vaativat paljon panostamista, jotta homma toimii.

-Kasvotusten tapaaminen olisi tärkeää kuulumisten vaihdon ja ajan tasalla pysymisen kannalta. Erityisesti silpputöihin ja turhiin keskeytyksiin pitäisi myös luoda selkeät pelisäännöt.

Lauran vinkit etätyöhön:

Laadi yhdessä esimiehesi ja tiimisi kanssa selkeät, aikataulutetut to do -listat,

niin työt pysyvät järjestyksessä eikä unohduksia tule.

Etäsuomessa.fi - Kuvake tietokoneesta

Lisätietoa

ÄäneHub