Siirry suoraan sisältöön

Etätyö on lisännyt osaamispääomaa – Kari Helislahti

Yrityksiä laatu-, turvallisuus- ja riskienhallinta-asioissa kouluttava ja sparraava Kari Helislahti on monipaikkaisen työn tekijä sanan varsinaisessa merkityksessä. Kari vetää myös Äänekosken Kehitys Oy:n Teollisuuden turvallisuuskeskus -hanketta. Kotitoimiston lisäksi Kari työskentelee ÄäneHubilla, eikä asiakkaiden tiloissa työskentelykään ole koronasta huolimatta kokonaan loppunut.

-Ennen kiersin ympäri Suomea kouluttamassa. Nyt yrityskäynnit ovat tarpeen lähinnä asiakkaille tehtävien turvallisuuden nykytila-arviointien ja räätälöityjen turvallisuuskoulutusten yhteydessä, jolloin on tärkeää saada käytännön tuntumaa asiakasyritysten työolosuhteisiin. Muuten työni on siirtynyt pitkälti verkkoon, Kari toteaa.

Ihmisten kouluttaminen ja jopa tentit onnistuvat verkossa hyvin. Erityisen innostavaksi Kari näkee virtuaalimaailman kehittymisen ja sen tuomat mahdollisuudet.

-Varsinkin turvallisuusalalle virtuaalitodellisuuden kehittyminen tuo huimia uusia mahdollisuuksia. Näitä ollaan pohdittu myös yhteistyössä ÄäneHubin viereisissä tiloissa toimivan POKE:n DigiLabin kanssa.

Kaiken kaikkiaan korona ja sen myötä verkkoon siirtynyt toiminta on tehostanut asioita.

Esimerkiksi oman osaamisen kehittäminen, joka ennen vaati matkustamista koulutustilaisuuksiin, hoituu nykyisin verkossa huomattavasti tehokkaammin. Myös kouluttajat ovat oppineet tiivistämään asiansa paremmin kuin ennen.

-Olen päivittänyt viimeisenä kahtena vuotena omaa osaamistani ja hankkinut pätevyyksiä enemmän kuin koskaan ennen, kiitos helposti saavutettavan webinaaritarjonnan. Myös kaupalliset ”mainoswebinaarit” voivat tarjota laadukasta sisältöä, kunhan muistaa suhtautua kriittisesti ja valikoida sellaiset, jotka eivät ole pelkkää myyntipuhetta. Kaiken kaikkiaan oma ja alan yleinen osaaminen on lisääntynyt monella tapaa, Kari toteaa.

ÄäneHubilla työskentely tuo Karille sitä yhteisöllisyyttä ja vaihtelua, jota yksinyrittäjän arjesta muuten helposti puuttuu. ÄäneHubin edustavat ja ergonomiset tilat palveluineen, tiloissa toimivat yhteistyökumppanit ja sosiaaliset kontaktit tuovat sekä työhyvinvointia että ammatillisia verkostoitumismahdollisuuksia.

Suuri kiitos täytyy antaa Äänekosken kaupungille, että tällainen mahdollisuus on järjestetty.