Siirry suoraan sisältöön
Kuvassa mies työskentelemässä tietokoneella pöydän ääressä

Etätyö on jo yhtä tuttu käsite kuin ATK – Heikki Suvanto

Heikki Suvanto toimii metsälannoituspalveluita tuottavassa yrityksessä ForestVital Oy:ssä tuotepäällikkönä. Suvanto vastaa yrityksessä tuhkalannoitteista ja hänen työkuvansa sisältää myyntiä ja tuotekehitystä sekä asiakkuuksien hoitamista, joka vaatii liikkuvaa työtä. Suvanto on ollut kymmenen työntekijän yrityksessä yli puoli vuotta ja kokee yheistyön toimivaksi ja tiiviiksi. ForestVitalin työntekijät toimivat ympäri Suomea, Ähtärissä, Tampereella ja Pihtiputaalla. ”Etätyö onnistuu hyvin silloin, kun johtajan ja työntekijän välillä on luottamus kunnossa sekä yhteyttä pidetään säännöllisesti”.

Etätyö onnistuu hyvin silloin, kun johtajan ja työntekijän välillä on

luottamus kunnossa sekä yhteyttä pidetään säännöllisesti

Työyhteisön sisällä viestintään käytetään pääsääntöisesti WhatsAppia, jossa on kätevä luoda pienempiä ryhmiä työyhteisön sisällä eri tilanteita varten. Suvanto kokee sovelluksen hyvänä, koska puhelin ei soi koko ajan, vaan viestit voi lukea, kun on saanut hoidettua esim. ajatustyön valmiiksi.

Heikki Suvanto työskentelee Pihtiputaalla useimmiten etätyökeskus HUBteekista käsin. Hän kokee etätyökeskuksen erittäin tärkeäksi työhyvinvoinnin kannalta ”En ole kotonatyöskentelijä, lähden mielelläni töihin ja tulen töistä, näin työt pysyvät paremmin poissa kotoa”.

Suvanto kokee, että etätyö terminä on vähän sama kuin puhuisi ATK:sta – yhtä normaali juttu jo. Hän toivoo, että Pihtiputaan etätyökeskus HUBteekki saisi jatkumoa, koska tarvetta työskentelytiloille on. Toimistotiloja on tarjolla vähän ja oman työtilan löytäminen voi olla haastavaa kunnissa. Suvanto on saanut kuitenkin vastikään keskustasta oman toimistotila, jonka löytämiseen kului aikaa. Hän uskoo kuitenkin käyttävänsä myös jatkossa HUBteekin palveluita verkoistoitumiseen.

Puhelin sammaleisella mättäällä.

En miellä itseäni etätyöläiseksi, ihan vaan työtä tekevä ihminen,

joka voi hoitaa työtehtävänsä vaikkapa etätyökeskuksessa.

Etäsuomessa.fi - Suuret lainausmerkit

Heikin vinkit etätyöhön:

Aikatauluta kalenteriin aikaa myös oikeille töille, älä täytä kalenteria turhilla palavereilla! Saat myös enemmän irti valmistautumalla palavereihin ja keskittymällä niihin.