Siirry suoraan sisältöön
Kuvassa ergonominen kotikonttori

Ergonominen kotikonttori Keuruulla – Ole kuin kotonasi!

Keuruulaisen Sisustus Kaisu-Leenan suunnittelema Ergonominen kotikonttori Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n tiloissa Keuruulla avattiin käyttöön 16.6.2021. YTY-hankkeen toimenpiteenä toteutettu kotikonttori on malliesimerkki tavalliseen kotiin soveltuvista, kohtuuhintaisista ergonomisista ja työviihtyisyyttä lisäävistä ratkaisuista. Kalusteet hankittiin pääosin paikallisilta toimittajilta ja kohteessa on hyödynnetty myös kierrätysmateriaaleja ja -kalusteita. Ergonominen kotikonttori on vapaasti kaikkien halukkaiden käytettävissä ja varattavissa Keuruu Puodista.

Kalusto

  • Korkeussäädettävä pöytä mahdollistaa sekä istuma- että seisomatyöskentelyn. Säätömekanismin ansiosta pystyt päivän aikana vaihtelemaan työskentelyasentoasi vähentääksesi lihasten yksipuolista ja staattista rasitusta.
  • Siirreltävä ja mukaan otettava satulatuoli mahdollistaa istumatyöskentelyn millä tahansa tuolilla, jossa on selkänoja. Keinuva tuoli aktivoi keskivartalon lihaksia ja saat ryhdikkään asennon työskennellessäsi  pöydän ääressä.

Kuvassa ergonominen kotikonttori
Kuvassa Keulinkin ergonomisen kotikonttorin nojatuolinurkkaus
  • Työ- ja lukuvalaisimien korkeutta ja suuntaa voi säätää. Työvalon väri olisi hyvä olla 4500-5500 Kelviniä, jolloin silmä erottaa parhaiten värit toisistaan. Tällöin silmä ei väsy niin nopeasti esimerkiksi lukiessa.

  • Laadukas mikrofoni auttaa vastaanottajaa kuulemaan puheesi helpommin.

  • Läppäritaso taipuu moneen, mutta ei jalkatueksi! Voit käyttää tasoa sohvalla, sängyssä, lattialla istuessasi tai  esimerkiksi luoda seisomatyöpisteen tavallisesta pöydästä.

  • Lukollinen kaappi on hyvä valinta silloin, kun joudut säilyttämään työhön liittyviä papereita kotonasi.

  • Huoneen akustiikka on tärkeä huomioida, ainakin silloin jos tilassa on useampia henkilöitä samaan aikaan. Tässä huoneessa käytettiin akustointiin akustiikkalevyjä, jotka voi asetella oman makunsa mukaisesti haluamaansa värijärjestykseen. Nämä akustiikkalevyt toimivat myös ilmoitustauluina.

  • Teollisuuden ylijäämähuovasta Multian kierrätyspisteellä valmistettu akustiikkataideteos vaimentaa tehokkaasti kaikua tilassa ja luo viihtyisää tunnelmaa. Taideteos on valmistettu osana MUKI-hanketta, jonka tavoitteena oli kehittää uusia tapoja hyödyntää lähiseudulta saatavia kierrätysmateriaaleja sekä löytää uusia tehtäviä kuntouttavaan työtoimintaan. Akustiikkataideteosten lisäksi valmistettiin mm. yritysten logoilla varustettuja huopaisia jääkaappimagneetteja sekä soitinteollisuuden ylijäämäteräslangasta valmistettuja perukkeita hauenkalastukseen.
  • Nurkassa on ihan tavallinen harjanvarsi. Nappaa siitä rohkeasti kiinni, ja venyttele eri tavoin kylkiä, selkää, rintaa sekä jalkoja. Netistä löytyy paljon keppijumppaohjeita. Pienellä liikkeellä ja lyhyellä jumpalla on huomattava merkitys jaksamiseen, sillä veri kiertää muutaman jumppaliikkeen jälkeen vilkkaammin ja näin aivot saa enemmän happea!
Kuvassa akutiikkataideteos, rahi ja jumppakeppi

Palautetta käyttäjiltä:

 

”Viihtyisä huone. Säädettävä pöytä plussaa.”

 

”Tämä on tosi hyvä ja hieno keksintö. Ilmastointi plussaa näillä helteillä.”