Siirry suoraan sisältöön
Kuvassa kyltti jossa toivotetaan tervetulleeksi äänehubille

ÄäneHubin vakioasiakas – Milla Hytönen

Milla Hytösen työura Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntijana alkoi pandemian aikaan. Rekrytointiprosessin ensimmäinen vaihe toteutettiin etänä videon välityksellä ja toisessa vaiheessa työhaastattelu hoidettiin kasvotusten. Millan mukaan rekrytointiprosessi oli onnistunut, mutta perehdyttämiseen tulisi kiinnittää erityishuomioita etenkin etätyöaikana. Töiden alkaessa käynnissä oli etätyösuositus ja töitä oli mahdollista tehdä kodin lisäksi kolmessa paikassa, joista yksi on etätyötila ÄäneHub. Millan työnkuvaan kuuluu muun muassa kaupungin brändisuunnittelu sekä matkailun kehittäminen. Etätyössä tapaamiset hoidetaan pääasiassa Teamsilla.

ÄäneHub on yhteisöllinen työtila, joka sijaitsee Äänekosken keskustassa. ÄäneHubilla on erilaisiin työtehtäviin sopivia tiloja: olohuone aulassa rentoihin keskusteluihin, avokonttoritilaa tietokonetyöskentelyyn, kaksi pienempää työtilaa verkkotapaamisia tai puheluita varten ja neuvottelutiloja palavereiden järjestämiseen. ÄäneHubille voi tulla paikan päälle tekemään töitä tai sitten voi osallistua ÄäneHubin virtuaalimaailmassa järjestettyihin kahvitilaisuuksiin etänä, joissa Milla kertoo käyvänsä usein.

Millainen etätyöntekijä olet?

Riippuu päivästä, teen kotona tai toimistolla keskittymistä vaativat työt ja ideointi tapahtuu porukalla ÄäneHubilla.” Millan toteaa, että tauottamisessa on haasteita, mutta kotona onneksi koira on muistuttamassa ulkoilusta. Hubille tullessa hän saattaa jättää auton kauemmaksi parkkiin, jolloin tulee edes pieni happihyppely päivään.

Millan mukaan ”Parasta etätyössä on, kun ei tarvitse herätä niin aikaisin!”. Lisäksi hän listaa etätyön hyväksi puoleksi vapauden valita työympäristö. ”Luovat ajatustyöt eivät onnistu kotoa käsin, siihen tarvitaan ihmisiä ympärille ideoimaan.

Etätyön huonoiksi puoliksi Milla kokee yhteisöllisyyden puuttumisen. Hän kaipaa työssään myös nopeaa ajatustenvaihtoa työkavereiden kanssa, johon etätyö tuo suuremman kynnyksen kuin lähityöskentelyssä.

Kuvassa nainen poseeraa Äänehubin kyltin vieressä

”Hienoa, että on annettu vapauksia työntekijöille ja rohkeasti kokeiltu etätyötä. Toivottavasti tilanne herättäisi ylemmän tason miettimään, että onko tehokasta pitää kaikki toimistolla vai voisiko jopa saada parempaa tulosta aikaiseksi kokeilemalla muita käytäntöjä.”