Siirry suoraan sisältöön

Työvälineet

Etätyön tärkeimmät välineet

Etätyö on mukavaa ja tehokasta, kun käytössä on toimivat välineet. Etenkin säännöllisesti etätyötä tekevän olisi syytä panostaa välineisiin. Pieneltä ruudulta tihrustaminen ja huonot kuulokkeet eivät ole pidemmän päälle hyvä vaihtoehto.

Toimiva nettiyhteys on etätyön tärkein väline. Etäkokoukset vaativat nopeaa yhteyttä, puhumattakaan materiaalien työstämisestä yhteisillä alustoilla ja niiden säilyttäminen pilvessä. Netin toimimattomuus voi vaikuttaa paljonkin työn etenemiseen. Jos kotinettisi ei toimi tarvittavalla tavalla, aina voit mennä etätyökeskuksiin tekemään tärkeimmät työt laadukkaalla yhteydellä.

Teetkö töitä suoraan läppäriltä? Tämä on ergonomisesti huono ratkaisu, koska näyttö on liian alhaalla, jolloin työskentelet etukumarassa. Myös pieneltä ruudulta työskentely voi aiheuttaa pään särkyä. Kotikonttorin yksi tärkeimpiä varusteita on erillinen näyttö. Jos kuitenkaan mahdollisuutta erilliseen näyttöön ei ole, voit korottaa läppärin näyttöä asettamalla sen esim. kirjapinon päälle tai hankkimalla edullisen läppäripidikkeen. Lisäksi työntekoa helpottaa erillinen näppäimistö ja hiiri.

Etäpalavereita varten tarvitset kuulokkeet, joissa on mikrofoni. Tietokoneen mikrofonia käytettäessä, muille osallistujille voi kuulua taustamelua, kuten näppäimistön näpyttelyä muistiinpanoja kirjoittaessa. Mikrofonilla varustetut kuulokkeet ovat tärkeä työkalu, jotta sinut kuullaan ja myös itse kuulet paremmin muita. Vastamelukuulokkeilla voit vaikuttaa työrauhaan, jos et voi osallistua palaveriin hiljaisessa tilassa. Myös langattomat kuulokkeet voivat olla hyvä lisä, sillä ne vapauttavat sinut liikkumaan ja voit vaikkapa venytellä samalla!

Kameran käyttö etäpalavereissa on erittäin tärkeää, jotta eleet ja ilmeet välittyvät. Voit käyttää läppäriin sisäänrakennettua kameraa tai erillistä webkameraa, jonka asetteleminen on helpompaa erityisesti erillisen näytön takia.

Vinkki! Jos et ole ehtinyt siivota etäpalaveria varten taustaa, voit napata sovelluksesta

virtuaalisen taustakuvan tai sumennuksen päälle!

Läppäri ja puhelin.